artikel DWT oktober 2012

VIP boekenreeks verschenen

          22/10/2012

VIP in dWT

 

 

 

 

 

 

dWT foto/Stuart Rahan Schrijfster Merlien Welzijn signeert de eerste twee boeken uit de reeks VIP, Very Important Puber. Jongeren kunnen met gebruikmaking van de moderne sociale media ook een bijdrage leveren aan het volgende boek.-.

ROTTERDAM –        De puberale jeugd heeft er een nieuwe boekenreeks bij. De VIP, Very Important Puber, van schrijfster Merlien Welzijn verscheen vrijdag en het is de bedoeling de reeks tot een interactieve te maken. “Vroeger had je als lezer geen contact met een schrijver en omgekeerd had de schrijver slechts bij de presentatie direct contact met de lezer”, herinnert Merlien Welzijn zich. Met VIP is nu, na het lezen van een boek of de hele serie, de kans om te reageren.

door Stuart Rahan
Een nieuwe manier, waarbij het gebruik van de moderne sociale media zorgt voor het in contact treden met de schrijfster omdat die een wezenlijk onderdeel vormt van de boekenserie.

Pubers kunnen niet alleen hun visie geven over dat wat zij gelezen hebben, maar tegelijk ook hun eigen belevenissen en problemen waar zij mee worstelen, voorleggen.

De schrijfster gaat vervolgens met de verzamelde informatie aan de slag door deze mee te nemen in het volgende nummer. Alle gebruikte informatie wordt keurig netjes verwerkt en de informatieverstrekkers krijgen een vermelding met naam en toenaam. Het is nog niet bekend hoe lang deze reeks doorgaat, want de pubers Robert en Anna zullen op gegeven moment hun puberteit ook ontgroeien.

De hoofdrolspelers Robert en Anna hebben een ding gemeen: ze komen beide uit een eenoudergezin. Echter hebben zij twee totaal verschillende karakters. Robert is verlegen en teruggetrokken en heeft weinig op met meisjes, terwijl Anna een extrovert meisje is dat zich voor de omgeving heel raar gedraagt, zeker met haar iets te wijde kleren. “Anna verbergt zich letterlijk in haar kleding”, karakteriseert Welzijn haar. Om aan te geven dat het om een serie gaat, zijn er bij de presentatie twee boeken verschenen. ‘Tijd voor nieuwe vrienden’ en ‘Blijf van mijn vriendin af’ zijn de eerste titels. Merlien Welzijn studeerde de Engelse taal en letterkunde en twee jaar geleden maakte zij haar schrijversdebuut met de familieroman ‘De blauwe boom’. Daarin vertelt zij het verhaal van haar eigen jeugd en familie. De VIP-serie wordt uitgegeven door Uitgeverij Van Dorp Educatief.-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *