VIP gastles VSO het Tij

Na even rondgedoold te hebben tussen wat schoolgebouwen spoedt een VIP mij tegemoet. Gelukkig! Gered! Dat overkomt mij natuurlijk weer. Maar goed, ik mag even op adem komen. De klas zit al klaar. Op het digibord prijkt de VIP website en achter in de klas zie ik mezelf tussen Kluun en JK Rowling hangen. Dat zijn niet de minsten. Ik begin mijn gastles met een wow-gevoel!

VSO het Tij

VSO het Tij

En dat gevoel blijft en is wederzijds. Na mijn intro krijg ik meteen een leuk compliment. ‘U weet mij te boeien. Dus, dat zegt genoeg!’ De aanwezige VIPs vinden het leuk dat van ieder deel het eerste hoofdstuk rechtstreeks vanaf de website gelezen kan worden. Ook vinden ze het cool dat je als lezer zelf kunt vertellen waar je over wilt lezen in de reeks.

Tijdens de pauze kom ik erachter dat de klas een schrijver in de dop huisvest. Hij schrijft momenteel een verhaal wat zich volledig afspeelt in het hoofd van de hoofdpersoon. Er zitten ook lugubere stukken in. We hebben het er kort over dat het leven nu eenmaal zowel licht als donker kent. Maar deze klas kent nog veel meer kunstenaars, getuige the Wall of Fame met mooie kunstuitingen. Mijn favoriet is het Manga-achtige meisje. Ze doet me denken aan PokΓ©mon. Een van de games die mijn hoofdpersoon graag speelt.

Tijdens het voorlezen is het muisstil. Je kunt een spelt horen vallen. Af en toe weerklinkt de humor uit ‘Tijd voor nieuwe vrienden’. Dan barsten de reacties los. De VIPs vragen zich af wat Robert heeft en of Anna ook iets heeft. Ik denk dat ik exact weet wat ze hebben: dikke verkering… πŸ˜‰

4 gedachten over “VIP gastles VSO het Tij

  1. Ha Demi, intussen heb ik meer van jouw werk gezien op FB. Je bent echt enorm talentvol! Nice πŸ™‚ groetjes van Merlien

  2. Merlien ik ben de schrijver waar je het over had XD haha ik heb mijn verhaal af

    gr. Marco πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *