VIP gastles Savornin Lohmanschool

Vandaag had ik toch nog een aller-allerlaatste VIP gastles. Met een winterjas liep ik door de onverwacht zonovergoten wijk Hillesluis te Rotterdam Zuid. De klas schakelde om van een les over de Tweede Wereldoorlog naar Very Important Puber. Dat ging geruisloos.

Juf Stephanie glimt van trots als zij naar haar klas kijkt en kondigt mij aan. Het valt me op dat de VIPs welbespraakt zijn, betrokken en oplettend. Zij waren het roerend met mij eens dat pubers de belangrijkste groep mensen in de maatschappij zijn. Immers, ik zal tegen de tijd dat ik grijs en gerimpeld ben van hun kennis en expertise gebruik maken.

Als het aan deze VIPs ligt heb ik nog ruim de tijd want zij konden niet geloven dat ik al 39 jaar ben. “Wojóóó,” riep een leerling uit, “ik dacht 27!” Jullie snappen wel dat de VIPs van de Savornin Lohmanschool op deze manier een extra speciaal plekje in mijn hart hebben veroverd 🙂

Merci!! 😉

VIP_Savornin Lohmanschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *