VIP voorleesdagen geëindigd

Vorige week woensdag begonnen de Nationale Voorleesdagen. Helaas zijn ze alweer voorbij. Drie scholen vonden het een leuk idee om VIP voor te lezen en nodigden daarvoor Merlien Welzijn uit. Het was ontzettend leuk! Hieronder volgt een verslag. Er zijn heel veel foto’s. De meeste zijn opgenomen in ons fotoalbum.

OBS de Wonderwind

Een fijne school in de prachtige Capelse wijk Fascinatio. Er lag een behoorlijk pak sneeuw. Gelukkig kon ik een lift krijgen van juf Lies. Eerst ging ik naar groep 5/6. Daar las ik een aangepaste versie van hoofdstuk 1 van “Tijd voor nieuwe vrienden” voor. Het enthousiasme was groot. Ook in groep 7/8 genoten de VIPs van het voorlezen. En wat ben ik ontzettend blij met juf Anita. Wat een energieke en leuke juf. Ik wou dat ik vroeger zo’n juf had.

Na het voorlezen kregen de VIPs de gelegenheid om vragen te stellen en om “Tijd voor nieuwe vrienden” te kopen. Ze konden het meteen laten signeren. Ik werd er een beetje verlegen van, want alle VIPs kochten een boek en kwamen het signeren. De uitgever moest zelfs met spoed een tweede lading boeken naar de school opsturen, want alle VIPs wilden ook “Blijf van mijn vriendin af” hebben. Wow, hoe cool is dat!

OBS_alle VIPs2

Het laatste boek dat ik die dag signeerde zal me altijd bij blijven. Dat was het boek voor Bora. Ik vroeg in het Spaans aan hem hoe hij heette: “Como te llamo?” Ik wist niet hoe ik in het Spaans kon vragen “En hoe spel je dat?” Dus, vroeg ik het in het Nederlands. Bora begon te spellen en ik begon te signeren. Voordat ik het wist stond er “Como te llamo.” Oeps, wat een blunder van mij. We hebben toen van boek geruild. Bora is nu dus de enige VIP die een auteursexemplaar van VIP heeft. 🙂

OBS_signeren_Bora2

KBS Pius 10

In de wijk Oud Krispijn in Dordrecht bracht ik een bezoekje aan de VIPs van Pius 10. Terwijl ik op de gang een kort voorbereidend praatje met de juf had kwamen de VIPs van de hele bovenbouw samen. Ze hadden er veel zin in. Ademloos luisterden ze naar “Tijd voor nieuwe vrienden.” Tussendoor maakten we een praatje over gamen en lezen. De VIPs vonden het leuk om te horen wat mijn favoriete game is: Super Mario Bros. Maar, ik moest gauw verder lezen, want het verhaal vonden ze super leuk en spannend.

Juf Constance en meester Wim zorgden ervoor dat de school gesigneerde exemplaren voor hun eigen schoolbibliotheek kon kopen. Ook aan deze school gaf de uitgever de gelegenheid om VIP boeken met fikse korting te kopen. Zo kun je in plaats van 1 game van €50 wel 5 VIP boeken kopen! En, als je de e-boeken koopt heb je voor dat geld zelfs 10 VIP boeken. Ik moet dus hard doorschrijven 🙂

Pius_fles wijnBijna alle VIPs wilden graag een handtekening. Ze hadden geluk dat de uitgever, Eric Jan, er ook bij was. Nu hebben ze niet alleen een handtekening van een schrijver maar ook van een uitgever!

Pius_handtekeningen uitgever

 

 

 

 

 

 

Valentijnschool

Op deze school in de schitterende Rotterdamse wijk Delfshaven verzamelden 3 groepen 8 zich in de aula om te genieten van “Tijd voor nieuwe vrienden.” Juf Wendy had het allemaal voor haar VIPs geregeld. Het voorlezen vonden ze erg cool. Kun je je voorstellen dat ik zelfs geen microfoon hoefde te gebruiken? Alle VIPs zaten aandachtig te luisteren. Bij sommige stukjes moesten ze hard lachen. En dat hoort erbij, want VIP boeken zijn niet alleen spannend, maar hebben ook de nodige humor in zich.

De VIPs wilden ook veel weten. Bijvoorbeeld wat mijn man doet. Ik vertelde dat hij bij de Belastingdienst werkte. Één VIP vroeg: “Is hij dus een fiscalist?” Wauw, super dat je zo’n mooi woord beheerst! Er was ook een Vip die ter plekke een mooie verhaallijn bedacht voor een volgend deel. Dat vond ik ook zo knap. Wat een enthousiaste en slimme VIPs op deze school!

Valentijnschool_VIPs

Tot slot IJsselcollege

Op deze school in Capelle aan den IJssel was ik eerder geweest om aan de eerste brugklassers een VIP gastles te geven. Via de heer van den Anker kwam mij ter oren dat sindsdien een aantal VIPs “Tijd voor nieuwe vrienden” op hun officiële boekenlijst hadden gezet. Die heb ik verrast met een gratis en gesigneerd exemplaar van deel 2 “Blijf van mijn vriendin af.” Top!

IJsselcollege_officiele boekenlijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *