VIP gastles SWS Klaver-Heijplaat

De reis naar de VIPs van de SWS Klaver-Heijplaat was al een traktatie op zich. Ik mocht het laatste stukje namelijk met de waterbus van de St Jobshaven naar het RDM terrein op de Heijplaat in Rotterdam. Alhoewel ik al mijn hele leven in Rotterdam woon, komt het zelden voor dat ik op het water te vinden ben. Ik leek wel een toerist in eigen stad. Wat is het uitzicht vanuit de havens toch buitengewoon schitterend.

De VIPs van meester Marnix hadden allemaal wel een stukje uit Tijd voor nieuwe vrienden gelezen. Sommigen hadden het zelfs al uit. Om de pret voor de anderen niet te drukken besloten we om een stuk te lezen uit Blijf van mijn vriendin af. In het eerste hoofdstuk schaamt Robert zich de ogen uit zijn hoofd voor zijn erecties. Hij besluit te rade te gaan bij zijn moeder om meer te horen over de bloemetjes en de bijtjes. Het onderwerp spreekt enorm aan en natuurlijk werd er zo hier en daar ook even gegiecheld.

Nog een onderwerp dat aansloeg was gamen versus lezen. We kwamen erachter dat het allebei leuk is en leerzaam. Heel veel games doen een beroep op ons ruimtelijk inzicht en op onze oplossingsvaardigheden. Door te lezen ontwikkelen we taal, woordenschat en nemen we kennis en informatie op. Gamen kan ook best verslavend zijn. Twee VIPs gaven aan dat ze dagelijks gamen, maar pas nadat ze al hun huiswerk af hebben.

Ook in deze groep werd er volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vragen aan mij te stellen. Zo wilde iemand weten hoe het komt dat er woorden als ‘Twitter’ en ‘Blackberry’ in het boek voorkomen. En ook hier wilden veel VIPs een handtekening.

Een oplettende lezer zag een spelfout in deel 1 staan en was zo behulpzaam om die aan mij mee te geven. Zo zie je maar: volwassenen kunnen maar beter heel goed naar VIPs luisteren. Dan leren ze zelf ook nog wat! 😉

VIPs SWS Klaver-Heijplaat

VIPs SWS Klaver-Heijplaat

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *