VIP gastles Rosa Basisschool

In de mooie Haagse Schilderswijk bezocht ik de Rosa Basisschool. Maar liefst 2 groepen 8 zaten klaar voor de VIP gastles. Juf Gerda had de plaatselijke krant van te voren van mijn komst op de hoogte gesteld. Toen ik aan kwam zag ik dus dit leuke krantenartikel op de deur van de klas hangen. Dat is nog eens een bijzonder welkom!

artikel in Haagse wijkkrant BORO

artikel in Haagse wijkkrant BORO

Tussen de paaseieren en paashazen stapten we meteen de diepte in toen Hasan vroeg waarom sommige kinderen in het boek grapjes maakten over een mevrouw met een hoofddoek. Hij vond het nergens op slaan. Daarmee sloeg hij direct de spijker op zijn kop. Pesten sláát ook helemaal nergens op! Waar kies je zelf voor als het gebeurt waar jij bij staat? Ga je mee staan lachen, of zeg je hier doe ik niet aan mee! De tieners van de Rosa Basisschool zeggen overduidelijk nee! tegen pesten.

Wat mij opviel is dat ook op deze school de VIPs weer heel welbespraakt zijn en veel eigen gedachtes ontwikkelen. Ik kreeg bijvoorbeeld een voortreffelijke definitie gepresenteerd op mijn vraag wat een puber nu eigenlijk is. Verschillende VIPs vulden elkaar aan. Er was duidelijk sprake van samenwerking.

Vanzelfsprekend was ook hier belangstelling voor wat er allemaal met je gebeurt onder invloed van ‘liefdeshormonen’ zoals één van de VIPs het noemde. Robert en Anna hebben daar ook mee te maken in het boek, waarbij Anna al ietsje verder is dan Robert. De vraag is dan: hoe ga je daarmee om? Het advies vanuit het boek is om eerlijk je eigen grenzen aan te geven.

We hebben heerlijk gediscussieerd. Daarna was er nog tijd om voor te lezen. De VIPs stonden te popelen om ook nog snel even een handtekening te scoren. Ufuk had geen blaadje bij de hand en zag deze oplossing:

arm Ufuk

arm Ufuk

Wat fijn om zo gewaardeerd te worden:

Rosa Basisschool

Juf Gerda en haar VIPs vonden de gastles zo leuk dat ze het weer aan de wijkkrant gaan vertellen. Super bedankt!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *