VIP gastles Hildegardisschool

In de Rotterdamse wijk Noord bracht ik vandaag een bezoek aan de Hildegardisschool. Daar trof ik een hele energieke groep 8a, 8b en de vrolijke juf Dalida. De groep was duidelijk op mijn komst voorbereid en ook enthousiast om te starten met de gastles. Wat heerlijk om zo ontvangen te worden!

VIP bord_Hildegardisschool

Ook in deze groep landt de boodschap dat het belangrijk is om iemand te hebben met wie je altijd kunt praten en die informatie kan geven op de vragen die je hebt als puber. Vanzelfsprekend kan het raadplegen van boeken in de bibliotheek ook uitkomst bieden. Een aantal VIPs gaf aan een luisterend oor te vinden bij ouders en oudere broers en zussen. Puber thema’s als verliefdheid, onzekerheid, verkering, etc., vinden deze VIPs erg aansprekend. Het onderwerp veranderend lichaam nodigde regelmatig tot gniffelen uit.

De VIPs vonden het fantastisch dat ik voorlas uit hoofdstuk 2 van Blijf van mijn vriendin af. Ze zagen het verhaal helemaal voor zich alsof het een film was en vroegen daarom niet òf VIP ook op tv kwam, maar wannéér. Wael zag zichzelf de rol van Robert wel vertolken. Gökhan sprong op en kondigde aan in de huid van Timo te willen kruipen terwijl Ahmet en Helio hun zinnen zetten op een vertolking van Hugo en Terence. Geweldig!

Er waren ook veel vragen op het laatst. Zo wilde één van de VIPs weten of ik misschien zelf als kind een scheiding had meegemaakt. Net als op de Valentijnschool was er ook vandaag een VIP die ter plaatse een mooie verhaallijn bedacht voor een volgend deel. Dat vind ik super knap!

Ik maakte van de gelegenheid gebruik om te vertellen dat je met goede ideeën niet alleen de verhaallijn helpt vormgeven, maar ook dat je daarmee in het boek genoemd wordt op de bedankpagina. Dat klonk groep 8 goed in de oren. Ook dat er regelmatig boeken gewonnen kunnen worden. Like de Facebookpagina en houd de berichten in de gaten, kanjers!

We waren zo gezellig aan het babbelen dat er bijna geen tijd meer was om het exemplaar voor de schoolbibliotheek te signeren en om alle VIPs een handtekening te geven. En, o, ja, ook nog een foto te maken. Het lukte allemaal gelukkig nog op de valreep. Pie-ie-ie-ies!

VIPs_hildegardisschool

 

 

 

 

 

 

 

 

4 gedachten over “VIP gastles Hildegardisschool

  1. Hoiii Merlien,
    U had gezegd dat ik meedeed aan de gratis gesigneerde deel 3.
    En ik zou graag willen weten of ik gewonnen heb.

    Groetjes Damini (OBS De Wonderwind)

  2. Ha Yasmina, wat leuk om te horen. Ik vond het ook super om te doen. 🙂 groetjes van Merlien

  3. hoi merlien ik ben het meisje dat helemaal achteraan staat met het baleuwe hesje ik vond de dag heel leuk en jou boeken naruurlijk ik hoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *