VIP 3 is af!

Vandaag schreef ik de laatste zin van VIP 3 rond 12.12uur. Volgens sommigen is        12-12-12, 12:12uur een bijzonder moment. En zo voelt het eerlijk gezegd ook. Ik heb er geen kosmische invulling bij, maar ik vind het wel een grappig toeval. Twaalf is in elk geval een mooie VIP leeftijd. 🙂

Els uit Rotterdam zal op de bedankpagina genoemd worden. Zij leverde het thema ‘merkkleding’ aan voor VIP 3.

De titel is geworden Mijn moeder heeft een date… De flaptekst wordt (aanpassingen door de redactrice van Village voorbehouden):

Roberts ouders zijn gescheiden. Hij hoopt vurig dat ze weer bij elkaar komen. Els, de moeder van Robert, voelt zich schuldig over de scheiding, omdat ze weet dat haar dertienjarige zoon het er heel moeilijk mee heeft. Roberts vader is nu op wereldreis en Els voelt zich erg alleen. Robert baalt enorm als zijn moeder op advies van haar vriendinnen gaat daten met andere mannen. Wat moet hij hier nu weer mee?

Ik vond het erg leuk om na de loep op Robert en Anna gelegd te hebben in deel 1 en deel 2, nu eens in te zoomen op moeder Els. Wat kunnen moeders zich ook ineens heel gek gedragen als ze verliefd zijn, zeg. Robert wordt er in elk geval helemaal kierewiet van.

Nu laat ik de tekst een week besterven, zoals het zo mooi heet. Dan loop ik alles nog een keer met mijn stofkam na. Mijn vader is mijn second reader. Ook hij zal (met een nog kleinere stofkam) door de tekst heen lopen. Voor de jaarwisseling gaat Vip 3 naar de uitgever. Die doet de redactie en zorgt ervoor dat er weer een passende cover illustratie wordt gemaakt. In het eerste kwartaal van 2013 zal Mijn moeder heeft een date… verschijnen. Uiteraard lanceren we dit deel ook weer feestelijk op een leuke locatie.

Tot die tijd ga ik bij diverse scholen langs om VIP gastlessen te geven. Steeds meer scholen melden zich aan. Neem maar eens een kijkje in onze VIP agenda. Voor nu wens ik jullie alvast een hele mooie feestmaand en een spetterende jaarwisseling!

groetjes van Merlien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *