VIP geschiedenis

Toen ik in 2002 in verwachting was van onze oudste dochter ben ik aan een kinderboek begonnen. Eerst kreeg ik de titel in beeld: “Mijn vriend de wind”. Ik voelde hoe deze titel me een fantasiewereld in zoog. Op de vleugels van de wind zou ik allerlei magische avonturen beleven.

Mijn dochter had een lastige start. Al heel snel bleek dat haar hart het niet goed deed. Ik had geen gedachten meer aan “Mijn vriend de wind.” De pagina’s die ik al had geschreven zijn niet bewaard gebleven.

In 2011 zat ik eens in de tuin, met mijn ogen dicht. Toen ik ze opende stak toevallig de wind op. Mijn ogen begonnen te tranen. Als de wind een beetje guur is dan lopen er direct tranen uit mijn ogen. Ineens moest ik weer aan “Mijn vriend de wind” denken. Toen wist ik dat het tijd was om weer te schrijven.

Het oorspronkelijke idee had intussen wel een verandering ondergaan. Ik wilde nu dat het een jeugdboek werd. Het magische element is alleen nog aanwezig als de hoofdpersoon, Robert, droomt. En, er is ruimte gekomen voor liefde en andere thema’s die aansprekend zijn voor tieners.

Ook de titel veranderde uiteindelijk. De uitgever gaf namelijk aan dat de oorspronkelijke titel niet voldoende aansprekend is voor lezers van 12 jaar en ouder. Ik dook in mijn ideeënbus en kreeg onder anderen deze 2 titels in beeld: “Tienertaferelen” en “Very Important Puber.” Jullie weten nu wel welke titel het geworden is 😉

Deze en meer VIP weetjes hoor je 19 oktober tijdens mijn presentatie in de Kleine Kapitein in Rotterdam. Ik zie je dan! Klik hier voor de VIP uitnodiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *